Безплатно приложение за смарт часовник ви превръща в начинаещ джедай

Безплатно приложение за смарт часовник ви превръща в начинаещ джедай Снимка: newswire.ca

WowMouse позволява с един жест да командвате дистанционно всичките си смарт устройства и дори осветлението в дома ви

Euronews представя финландския стартъп Doublepoint и неговия съосновател и технологичен директор Джамин Ху, който демонстрира своята технология WowMouse на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона. 

С активиран Bluetooth и сензорна интерпретация на жестовете, смарт часовникът, който Ху носи, му позволява да действа като дистанционна компютърна мишка, както подсказва името на приложението. Ползвателят му може да работи с лаптопа си, да ползва слушалки за добавена и виртуална реалност (AR/VR), да настрои камерата на смяртфoна си, да си направи селфи, изобщо да командва множество смарт устройства само с няколко движения на пръстите си.

Doublepoint пуснаха WowMouse на изложението Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас през януари и вече над 30 000 потребители са изтеглили безплатно приложението, интегрирано със смарт часовниците Samsung Galaxy Watch 4, 5 и 6. Тази седмица на MWC компанията обяви официално и интеграцията си със смарт часовниците Google Pixel 2, отчитайки незабавно 20% по-високо търсене.

Doublepoint тръгва като студентски проект, разчупвайки популярната представа, че музикантите не са „на ти” със смарт технологиите - Джамин Ху е пианист с класическо музикално образование и професията му непрекъснато изисква да „чува” в главата си откъси от музикалната пиеса, върху която работи. 

„Моят колега искаше да направи гривна, която да регистрира автоматично тези сигнали, които изпращаше подсъзнателно”, казва пред Euronews вторият съозсновател на Doublepoint, Охто Пентикайнен. 

Двамата приятели от деца са наясно, че продуктът им е нишов, но разширява функциите на сензорния екран, добавяйки команди с жестове. Избрали да интегрират приложението си със смарт часовници заради дискретното им присъствие в стайлинга на потребителя и най-вече заради възможността да се стиковат с множество устройства, които вече са на пазара.

Двамата изобретатели вярват, че бъдещето е командването на 3D технологиите с жестове. Освен триковете с домашната смарт техника, на MWC те представиха и други потенциални приложения на WowMouse в промишлена и професионална среда. Сега Doublepoint лицензира своя софтуер, така че и други в индустрията да могат да го интегрират в своите платформи. За потребителите WowMouse остава безплатен. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: