Четири лесни начина да възстановите организма си след зимата

Четири лесни начина да възстановите организма си след зимата Снимка: https://pixabay.com/

За да възстановите организма си след зимата, трябва да зачеркнете междинните закуски

Гастроентеролози и диетолози споделят съвети за възстановяване на организма след зимата.

Човешкият организъм, адаптирайки се към зимния период, започва да работи по различни правила. Това е особено трудно поради липсата на витамини и намаляването на светлата част на деня, което води до умора и сънливост. За да започне процеса на възстановяване, лекарите препоръчват да се сведе до минимум стресът, тъй като това е много енергоемък процес, който изразходва витамини и минерали по-бързо, отколкото влизат в организма.

След това трябва да подредите режима си на сън, ако има някакви проблеми с него. Процесът на детоксикация, необходим за възстановяване, се случва точно през нощта. Значението на хормона мелатонин е много важно, защото помага за изграждането на имунитет срещу развитието на заболявания, включително рак и неврологични заболявания.

Освен това осигурява защита срещу диабет. Ние трябва да заспиваме всеки ден не по-късно от 23:00 часа, така че хормонът да има време да се произведе в организма.

Храненето е един от най-важните елементи за успешното възстановяване на организма след зимата. Специалистите препоръчва да се изключат междинните закуски, като се оставят само основните хранения. На първо място, те трябва да бъдат балансирани и да включват протеини, мазнини, въглехидрати и фибри.

След нормализиране на диетата можете да зарадвате тялото си, като вземете витаминен комплекс. За да направите това, трябва да посетите лекар и да разберете от какви точно витамини имате нужда, тъй като този въпрос е строго индивидуален.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: