Дядо Коледа също се приспособява към пандемията

Дядо Коледа също се приспособява към пандемията Снимка: Pixabay

Четири месеца преди любимия ден на децата, в работилницата на Дядо Коледа също тече подготовка за големия празник, който тази година се очертава да бъде доста различен заради пандемията.

Ще бъде ли изобщо възможно добрият старец да се срещне с децата и как ще протече тази среща, за която всяко дете по света мечтае? Британска агенция, организатор на събития, вече има някои планове и усилено се подготвя за новото предизвикателство, пред което е изправен белобрадият добряк.

Насред августовската жега, когато повечето хора все още се наслаждават на летния бриз по плажовете, директорът на агенцията Джеймс Ловел е изцяло фокусиран върху предстоящите мразовити зимни дни, в които ще се съберем под елхата.

Както всяка година досега през последния четвърт век, той е погълнат от подготовката на екипа си от 50 Дядо Коледовци.Но докато в други години по това време вече има по около хиляда резервации, сега са по-малко от половината.

„Хората не са отменили плановете си да празнуват, но не са сигурни какво да правят. Имаме много противоречиви запитвания относно това, какво е позволено и какво не е. Хората са объркани”, казва Ловел. Той успокоява клиентите си, че независимо от особената ситуация, Дядо Коледа ще се появи пред децата.

Тази година ще има по-строг контрол и в магазините и моловете ще липсват обичайните тълпи, дошли да видят добрия старец. Подаръците ще бъдат поставяни между Дядо Коледа и децата на безопасно разстояние и ще им бъдат раздавани вероятно с помощта на малка шейна, а не директно.

Екипът от Дядо Коледовци на агенцията ще бъде снабден със специално проектирани маски от червено кадифе и бяла кожа, включващи и ръчно изработени бради. Целият костюм заедно с всички аксесоари ще струва около 1000 паунда (1730 долара).

„Коледа е невъзможна без Дядо Коледа. Срещата с него е голямо събитие за всяко дете“, подчертава Ловел.

Наистина след такава тежка година всички имаме нужда от коледното вълшебство и то независимо от всичко трябва да се състои!

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: