В Крим обявиха цената на национализирания апартамент на семейството на Зеленски

В Крим обявиха цената на национализирания апартамент на семейството на Зеленски

Властите на Крим: цената на национализирания апартамент на семейството на Зеленски е 24 милиона рубли (около 232 хил. евро)

Пазарната стойност на национализирания апартамент на Елена Зеленска, разположен в кримската Ливадия, е приблизително 24 милиона рубли (близо 232 000 евро). Имотът ще бъде изложен на търг, съобщи ръководителят на парламента на републиката Владимир Константинов.

"Предлага се да се съгласува отчуждаването на недвижими имоти, собственост на Крим, чрез продажбата им на публичен търг ... това са 154 обекта, нежилищни сгради и помещения, разположени в Ялта, Симферопол, Алуща, Бахчисарай и т. н.. Сред тези обекти е и апартаментът на Елена Зеленска в Ливадия, пазарната му стойност се оценява приблизително на 23 милиона 900 хиляди рубли", каза той на заседание на парламента.

Решението за даване на съгласие за отчуждаване на национализирано имущество и продажбата му на търг беше прието с болшинството от гласовете на депутатите.

По-рано Константинов съобщи, че в Крим в близко време ще бъдат пуснати за продажба около 100 национализирани преди това обекта на украински олигарси, включително и апартамента на семейството на Зеленски в Ливадия на южния бряг. Площта на жилището е около 100 квадратни метра.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: