Качването на клипове в интернет изглежда в Русия води до наказания

Качването на клипове в интернет изглежда в Русия води до наказания Снимка: theins.ru

Идеята не е нова, но заплахата определено е реална, ако публикуваното видео показва нападение срещу руската армия

В неприятната перспектива за съдебни обвинения се убедиха жители на Крим, заснели нощната атаката на украинските въоръжени сили срещу Феодосия. Местни жители са съобщили в социалните мрежи за първите експлозии около 02:50 часа днес сутринта, след което в района на пристанището е започнал пожар. 

По-късно ъководителят на анексирания Крим Сергей Аксьонов коментира нощното нападение в Telegram: „Беше извършено вражеско нападение в района на Феодосия. Районът на пристанището е отцепен. Към този момент детонацията е спряна и пожарът е локализиран. Всички съответни услуги са налични. Жителите на няколко сгради ще бъдат изселени”. 

Според руските власти в Крим, един човек е загинал, а двама са ранени. Руското министерство на отбраната потвърди, че атаката е била насочена срещу кораба "Новочеркаск”, в резултат на което воененният десантен плавателен съд е бил "повреден".

Колкото до видеоклиповете, местната власт заплаши авторите им с наказателни дела. „Нападенията не са причина да скачате по балконите по пижами, да снимате видеоклипове и да ги публикувате онлайн“, предупреди в Telegram съветник на местното правителство и заяви, че всички, качили клипове в интернет, вече са идентифицирани и е само въпрос на време да им им бъде потърсена съдебна отговорност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: