Белгия унищожава антиковид ваксини на стойност 131 милиона евро

Белгия унищожава антиковид ваксини на стойност 131 милиона евро Снимка: https://pixabay.com/

Смята се, че ще бъдат унищожени ваксини на стойност 131 милиона евро, а унищожаването им ще струва на белгийското правителство допълнителни 310 000 евро

Белгия ще трябва скоро да унищожи медицинско оборудване и ваксини срещу COVID на стойност 131 милиона евро, тъй като те са с изтекъл срок на годност и вече не могат да се използват, съобщава   Brussels Times.

Във време, когато антиковид ваксините бяха много търсени, белгийското преходно правителство положи допълнителни усилия да намери антиковид оборудване, купувайки каквото имаше.

Придобито е голямо количество оборудване, но част от този материал трябва да бъде унищожен – ваксини, тестове, реактиви са с изтекъл срок на годност, а маските FFP2 вече не отговарят на стандартите.

Скъпо унищожаване

„Във време на безпрецедентна здравна криза поради голяма несигурност, правителството трябва да направи всичко, за да защити своите хора. Затова масово купувахме медицинско оборудване в първата вълна на пандемията. Сега трябва да унищожим излишъка от това оборудване, тъй като е с изтекъл срок на годност“, каза здравният министър Франк Вандербруке.

Смята се, че ще бъдат унищожени ваксини на стойност 131 милиона евро, а унищожаването им ще струва на белгийското правителство допълнителни 310 000 евро.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: