Ученици от България са на финала на най-голямото състезание по английски език в света

Ученици от България са на финала на най-голямото състезание по английски език в света

Осемнадесет ученици от България заминават за Солун за финал на най-голямото състезание по английски език в света от: Toma Petkov (toma@distinkt.bg)

Осемнадесет талантливи български деца заслужиха победата си на най-голямото училищно състезание по английски език в света – „Kangaroo Global Linguistics“. Четиримата първенци в нивата А1, А2, B1, B2 ще заминат за международен кръг, който ще се проведе в Солун в края на септември при изключително високи стандарти за оценяване.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на международното състезание, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училища в България, а 760 от тях преминаха успешно и на национално ниво. Осемнадесетте финалисти ще бъдат наградени за отличното си представяне на специална церемония по време на най-голямото събитие за учителите по английски език в страната - „Ден на Кеймбридж“, което ще се проведе на 22 април.

„Състезанието се провежда вече 18-та година дава повод на цяла България да се гордее с постиженията на нашите талантливи деца", тка Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училища в България коментира поредния успех на учениците.

Българските ученици по традиция се представят отлично на „Kangaroo Global Linguistics“, като през 2022 г.  шестокласничката Боряна Ангелова получи най-висок брой точки сред конкурентите си от целия свят, с което заслужи и престижната награда „Общ победител за 2022 година“.

Златото във всяко от езиковите нива тази година заеха: 

Иван Янев от ОУ „Княз Александър I“, гр. Пловдив, в ниво PRE-A1

Мартин Николов от ПМГ „Акад. С. Корольов“, гр. Благоевград, в ниво А1

Дария Дамянова от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, гр. Варна, в ниво А1 Senior 

Ива Войнова от ПМГ „Акад. С. Корольов“, гр. Благоевград, в ниво А2

Тони Гърков от НПГ „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев, в ниво B1 

Дамяна Димова, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, гр. Сливен, в ниво В2

Списък с имената на всички победители може да откриете тук

Състезанието „Kangaroo Global Linguistics“ има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години и се провежда ежегодно в страни от цял свят, като  проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: