Синът на Джо Байдън трябва да признае престъпленията, в които е обвинен

Синът на Джо Байдън трябва да признае престъпленията, в които е обвинен Снимка: businessinsider.com

Очаква се Хънтър Байдън да се признае за виновен в данъчни престъпления и притежание на незаконно оръжие, при употреба на наркотици

След петгодишно разследване, американският прокурор в щата Делауеър е подал документи, показващи, че е постигнато споразумение за признаване на вината. Перспективата е Хънтър Байдън да се съгласи на медикаментозно лечение и наблюдение, което вероятно ще го предпази от затвор. Предложената сделка все още не е одобрена от съдия. Не е ясно и кога Хънтър Байдън ще се яви пред съда, за да признае обвиненията. 

„Хънтър вярва, че е важно да поеме отговорност за тези грешки, които е направил по време на период от живота си, белязан със смут и пристрастяване. Той очаква с нетърпение да продължи възстановяването си, както и да продължи напред“, заяви адвокатът му.

53-годишният Хънтър Байдън е работил като адвокат и лобист, включително в Китай и Украйна. Уволнен е от американския флот през 2014 г. след положителна проба за кокаин.

Хънтър Байдън отдавна е обект на интерес от страна на републиканците, които твърдят, че сделките му в чужбина показват корупционен модел. Доналд Тръмп и неговата кампания, както и висши републикански конгресмени посрещнаха с бърза и остра критика новината за споразумението. Говорителка от кампанията на Тръмп Make America Great Again Inc, го нарече „мила сделка“, която позволява на правосъдното министерство да „затвори очи“ за корупцията. Самият Тръмп определи споразумението като „обикновен трафик“.

В кратко изявление от Белия дом казаха само, че Джо Байдън и първата дама Джил Байдън "обичат сина си и го подкрепят, докато той продължава да изгражда отново живота си”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: