Цените на петрола растат на фона на очакванията за по-голямо търсене

Цените на петрола растат на фона на очакванията за по-голямо търсене

Петролът умерено поскъпва във вторник сутринта поради очакванията за търсене и новините за държавния дълг на САЩ

Търговците оценяват перспективите за сезонното търсене и усилията на ОПЕК+ да намали производството, като също така следят новините за тавана на дълга на САЩ.

Тази сутрин цената на юлските фючърси за петрол Brent се повиши с 0,16% до 76,11 долара за барел, а юлските фючърси за WTI се повишиха с 0,21% до 72,2 долара.

Пазарите оценяват перспективите за летния сезон, когато търсенето на бензин традиционно нараства поради пътуванията с автомобили.

В същото време търговците продължават да оценяват усилията на ОПЕК+ за намаляване на производството. По-рано през май вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак заяви, че Русия е достигнала обещания обем на съкращения на производството на петрол от 500 000 барела на ден от май.

Също ден по-рано генералният секретар на ОПЕК Хайтам ал Гайс отбеляза, че глобалният петролен сектор се нуждае от повече от 12 трилиона долара инвестиции до 2045 г.

Търговците продължават да следят новините от САЩ, където текат дискусии за повишаване на тавана на дълга. Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти заяви след среща с президента на САЩ Джо Байдън, че е уверен в успеха на преговорите за тавана на държавния дълг, а самият Байдън нарече срещата с Маккарти за държавния дълг продуктивна. В същото време Маккарти отбеляза, че бездействието на Байдън може да доведе до фалит на САЩ.

Глобалните рискове биха могли да натежат върху икономическите перспективи, като се отразят негативно на прогнозите за търсенето на петрол.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: