Изкуственият интелект вече заменя служители в технологичните гиганти

Изкуственият интелект вече заменя служители в технологичните гиганти Снимка: consent.yahoo.com

Amazon създава ново рекламно подразделение, което ще се разработва от изкуствен интелект (ИИ)

Според Forbes, отделът ще създава рекламни изображения и видеоклипове за собствениците на онлайн магазините, ползващи платформата на Amazon. Генерираните видеоклипове ще могат да се показват в безплатната услуга за видео стрийминг на компанията или да се продават във футболни предавания, които се показват в платформата Prime.

В допълнение, генерираните от ИИ аудио реклами ще бъдат вградени в Amazon Music, а видео-рекламните клипове могат да се показват на екраните на умните колички за пазаруване в магазините за хранителни стоки Amazon Fresh. Авангардните "пазарски кошници" не само мерят продуктите и посочват цената им, но освен това ги представят, като описанието им също ще се повери на ИИ. 

Справедливо е да се каже, че в известна степен Amazon закъснява - конкурентите му Google и Facebook вече работят по подобни инициативи, но трябва да се признае, че нямат търговския потенциал на най-голямата в света платформа за онлайн-пазаруване. Рекламни продукти, разработени от ИИ вече предлага и услугата за развитие на онлайн магазини Shopify. 

Практиката потвърждава опасенията, че дори в креативни дейности като рекламата, ИИ ще намали - ако изцяло не превземе работните места.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: