Нова туристическа платформа показва информация за най-голямата планина у нас

Нова туристическа платформа показва информация за най-голямата планина у нас Снимка: wikimedia.org

Нова туристическа платформа събира всичко за екопътеките, язовирите, пещерите и забележителностите на Родопите

Знаете ли, че българската крепост Лютица всъщност съществува още от Бронзовата епоха? А край кой български водопад има запазени от древността изображение на богинята майка и пясъчен часовник? Тези и много други интересни факти са събрани в първата българска платформа, посветена на планината Родопиrodopi.travel.

Ако има място, което е еднакво привлекателно както през зимата, така и през лятото, предлага разнообразие от еко пътеки, върхове, язовири, пещери, отличава се с изключително разнообразна храна и огромен брой забележителности, това е именно Родопа планина. Да се опишат накратко всички нейни забележителности е почти невъзможно. Всеки трябва да ги посети, за да усети магията и енергията, която носят и да се докосне до необятната природа.

Именно това е целта на новата онлайн платформа. Създателите й са реализирали изключително амбициозната задача да съберат на едно място всички екопътеки, язовири, пещери и забележителности, които туристите могат да открият в най-голямата българска планина и околностите.

Всеки един обект – екопътека, пещера, язовир, курорт, е представен подробно, с точно местоположение и отстояния от големите градове, описание и възможности за туризъм, спорт и активности, места за нощувки и настаняване, които могат да се намерят наоколо. В допълнение има представена интересна информация за мястото, а секция с често задавани въпроси, дава отговори на всичко, от което туристите се интересуват и което им е от полза.

Специална секция е посветена и на курортните селища - Цигов чарк, Сърница, Доспат, Смолян, Чепеларe, Девин, Велинград, Асеновград, Златоград, Пампорово, Варвара, Батак. За всяко от тях сайтът предоставя интересна и полезна информация, както и възможностите, които се предлагат за настаняване – хотели и къщи за гости.

Информацията, която е събрана на сайта ще бъде постоянно обновявана и надграждана, ще се добавят нови места за настаняване, хотели и къщи за гости, активности. 

От rodopi.travel споделят и кои са най-популярните дестинации в сайта по категории.

Топ 5 забележителности:

  1. Караджов камък
  2. Орлово око
  3. Кръстова гора
  4. Чудните мостове
  5. Перперикон

Топ 5 екопътеки

  1. Екопътека Вълчи дол
  2. Екопътека Момина скала – Храбрино
  3. Бекови скали и Червената скала
  4. Екопътека Сърница Ай до местност Стената
  5. Екопътека Каньонът на водопадите

Топ 5 пещери

  1. Пещера Дяволското гърло
  2. Пещера Снежанка
  3. Ягодинската пещера
  4. Пещера Добростански бисер
  5. Пещера Утробата

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: