Доброволни акции по почистване в цялата страна

Доброволни акции по почистване в цялата страна

Хубавото време и приближаващите празници донесоха множество кампании за почистване

С подобряването на метеорологичната обстановка и подготовката за предстоящите пролетни празници, множество благотворителни кампании за почистване на горските и речни терени стартират в цялата страна. "Успелите" споделят с вас част от активните акции, към които може да се присъедините.

 

Почистване на Природния парк "Сините камъни", Сливен 

В началото на месец април, освен подготовката за предстоящите Великденски празници, стартира и ежегодната кампания “Седмица на гората”. Тя ще се проведе от 4 до 10 април, като тази година инициативата ще протече под мотото “АЗ ♥ ГОРАТА!“. Основната цел на събитието е да популяризира темата за опазването на околната среда чрез организиране на кампании по залесяване и почистване на горските терени.

Част от програмата на “Седмица на гората” ще включва и организирано почистване на  Природния парк "Сините камъни" край Сливен на 9 април. Това съобщиха организаторите от Дирекцията на Природния парк, Държавно горско стопанство – Сливени Югоизточно държавно предприятие. Последното почистване на парка е било на 2 октомври 2021 г. 

 

Великденско почистване на град Мездра

Уважаеми съграждани, 
със съвместните ни усилия и участието на всеки един от нас можем да направим нашия град по-чист, по-уютен и по-приветлив. Това е наша споделена отговорност! За да посрещнем предстоящия светъл православен празник – ВъзкресениеХристово (Великден), с усмивка и ведро настроение. 

С това обръщение Община Мездра обяви, че стартират кампания за великденско почистване на града, което ще се проведе в периода 4-21 април. 

 

Повече за кампаниите и как да се присъедините към тях може да прочетете 

ТУК. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: