7 вълнуващи неща, които можем да правим във Виена

7 вълнуващи неща, които можем да правим във Виена Снимка: https://pixabay.com/

За първи път ви предстои пътуване до Виена? Отивате на правилното място!

Този списък е своеобразно ръководство за най-вълнуващите неща, които може да правите във Виена.

1. Посетете двореца Хофбург

Виена е не само столицата на Австрия, но и културният център на всичко, характерно за тази изключителна страна. Кафе културата, операта, впечатляващите произведения на изкуството и архитектурата са сред нещата, до които непременно трябва да се докоснете. Град Виена придоби статут от ЮНЕСКО за световно наследство, за да запази уникалната си история. Някои дори я намират за по-красивата версия на Париж.

Започнете своето приключение от бароковия дворец Хофбург, койте е разположен в сърцето на града. Някога той е бил главен императорски дворец за владетелите от династията на Хабсбургите, а днес е дом на австрийския парламент. Можете да се отклоните във всяка посока от централната точка , за да откриете множество кафенета, ресторанти и бутици. Хофбург е чудесна отправна точка, за да придобиете впечатления и да усетите града. Обиколката с екскурзовод отнема няколко часа. Ако сте привърженици на историята, не пропускайте да си наемете такъв!

2. Опознайте кафе културата

Това е може би любимата част за всички посетители на Виена. Кафе културата в този град има дълга история, датираща от дните на просвещението, когато интелектуалците тайно са дискутирали смелите си идеи. Днес кафе културата във Виена е толкова актуална, колкото е била винаги. Най-хубавото е, че можете да усетите как се връщате назад във времето.

3. Посетете Виенската държавна опера

По света има много опери, но смятам, че Виенската държавна опера е една от най-запомнящите се. Преди да сте я посетили, може би си мислите, че оперите са скъпи за по-възрастните хора, но о, колко грешите! Можете да се сдобиете с евтини оперни билети за едва 3 евро!

4. Посетете двореца Шонбрун

Шонбрун е бивша резиденция на Хабсбургите, която непременно трябва да посетите по време на престоя ви във Виена. Дворецът е великолепен и напълно си струва входната такса, тъй като ще ви бъде даден аудио гид, за да научите цялата му вълнуваща история. Можете лесно да стигнете дотам с метро.

5. Опитайте парче торта Сахер

След цялото ходене сме убедени, че ще искате да се наградите с торта! Сахер е популярна шоколадова торта и историята за нейния произход е също толкова известна. Рецептата е измислена от Франц Захер през 1832 г. за принц Метерних и оттогава е любима на местните и посетителите. Като най-добро място в града препоръчваме Café Sacher.

6. Посетете коледните пазари

Тези от вас, които са посещавали Виена и преди, могат да потвърдят, че нищо не може да се сравни с Виена по Коледа. През месец декември целият град е завладян от коледния дух и сърцето на този дух може да се намери на многото коледни пазари из града. Можете да се поглезите с греяно вино, ледени пързалки и всякакви сладкиши.

7. Къщата на Хундертвасер

Австрия е малко бедна на известни художници, но има един, на когото повечето посетители се възхищават. Хундертвасер е известен с използването на криви и манията му за абсолютно изключване на прави линии. Hunderwasserhaus е перфектеният пример за това - жилищен блок в предградията на Виена.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: