Американците са съгласни ембриони да се тестват за бъдещия им шанс за прием в колеж

Американците са съгласни ембриони да се тестват за бъдещия им шанс за прием в колеж Снимка: ferra.ru

А някои дори са съгласни емброните да бъдат модифицирани генетично

Близо 40% от анкетираните американци са съгласни да се тестват и да се прави подбор за интелектуални способности на човешки ембриони при изкуствено оплождане. В същото време специалистите и  учените-генетици смятат това за лоша идея, съобщава MIT.

Наскоро проведено проучване изследва готовността на хората да подобрят перспективите на своите деца по три начина: чрез курсове за подготовка за SAT (тест, широко използван за прием в колеж в САЩ), чрез тестове на ембриони и посредством генно редактиране на ембриони.

Анкетирането разкрива известна подкрепа за генетичната модификация на децата, която е забранена в САЩ и много други страни. Около 28% от анкетираните заявяват, че вероятно биха направили това, ако то е безопасно.

"Настоящото проучване установи, че едва 6% от хората днес са морално против оплождането ин витро (изкуствено осеменяване),само около 17% имат силни морални съмнения относно тестването на ембриони, а 38% вероятно биха направили това, за да подобрят перспективите за образование на децата им, ако им се предостави такава възможност", пишат авторите на проучването.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: