Twitter печели милиони долари от блокирани преди това акаунти

Twitter  печели милиони долари от блокирани преди това акаунти Снимка: ferra.ru

Амнистията работи

Според неотдавнашно изследване на Центъра за противодействие на дигиталната омраза (CСDH), Twitter получава до 19 милиона долара годишно от реклами в 10 акаунта, които по-рано са били блокирани в платформата, съобщава Engadget.

Докладът разглежда текущите взаимодействия с 10 акаунта, които преди това са били блокирани "за "публикации, съдържащи омраза и опасни конспирации". Съобщава се, че акаунтите са възстановени, след като Илон Мъск купи Twitter.

За да оцени обхвата на акаунтите, CСDH  анализира близо 10 000 от техните туитове за 47 дни през декември 2022 г. и януари 2023 г.

А за да се определи колко приходи може да донесе рекламата, CCDH създава три нови акаунта вTwitter. От тях Центърът се абонира за тези 10 акаунта.

Авторите на изследването установяват, че рекламите се появяват около веднъж на 6,7 туитове. След това, използвайки данните на аналитичната компания Brandwatch, която е изчислила, че рекламата в Twitter струва средно 6,46 долара за 1000 показвания, CCDH стигна до заключението, че предвид обхвата на тези 10 акаунта, платформата получава до 19 милиона долара от тях от показването на реклами.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: