Във Великобритания забраниха реклами на Shell, Repsol и Petronas

Във Великобритания забраниха реклами на Shell, Repsol и Petronas

Guardian: Регулаторът на Обединеното кралство забрани някои реклами на Shell, Repsol и Petronas

Службата за рекламни стандарти на Обединеното кралство (ASA) забрани някои реклами от британско-нидерландската Shell, испанската Repsol и малайзийската Petronas за подвеждане на потребителите относно екологичната дейност на фирмите, съобщи Guardian.

„Рекламната кампания на Shell, популяризираща нейните зелени инициативи, беше забранена поради факта, че (компанията) не информира потребителите, че по-голямата част от нейния бизнес се основава на изкопаеми горива като петрола, които са вредни за околната среда“, се казва в изявлението.

Освен това регулаторът забрани рекламите на испанската нефтохимическа компания Repsol и малайзийската нефтена и газова компания Petronas. Причината е непредоставянето на пълна информация за тяхната дейност и стратегии за намаляване на въглеродните емисии в атмосферата, пише вестникът.

Преди това Shell стартира рекламна кампания, насърчаваща инициативи за използване на електричество от възобновяеми енергийни източници, както и електрически автомобили. 


Според регулатора подобни реклами създават у клиентите впечатлението, че "значителна част от енергийните продукти на компанията" са изключително екологични, докато всъщност дейността на компанията се основава на използването на петрол и газ, съобщава Guardian.

Говорител на концерна каза, че целта на рекламата е да уведоми потребителите за наличността на набор от "зелени" продукти, се казва в статията.

Shell е британско-нидерландкси нефтен и газов концерн, занимаващ се с добив, преработка и маркетинг на въглеводороди в повече от 70 страни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: