YouTube започва да показва реклами във всички видеоклипове

YouTube започва да показва реклами във всички видеоклипове Снимка: smartyoutubetv.github.io

Новите правила влизат в сила от 1 юни

Видеохостингът YouTube предупреди, че от 1 юни ще започне да показва реклами във всички видеоклипове, а не само в тези, които участват в партньорската програма, съобщава сайтът ferra.ru.

Досега рекламите се публикуваха само във видеа, чиито автори участват в партньорската програма на YouTube. Това обикновено са популярни блогъри и създатели на контент. За да участват в партньорската програма, те трябва да имат не по-малко от 1000 абонати на канала си и 4000 часа общо време за гледане през последните 12 месеца. Участниците в програмата получават дял от приходите от реклама.

Осигуряването на приходи от всички видеоклипове в YouTube започна през ноември 2020 г. в САЩ. Сега тази практика ще се разпространи до потребителите в цял свят. Освен това в сила влизат правила, според които авторите, които печелят от реклами, ще трябва да предоставят своите данъчни отчети на портала Google AdSense.

Според новите правила доходите от реклами на всички автори, живеещи извън САЩ, ще започнат да се смятат за възнаграждения и ще бъдат облагани с данък по американското законодателство. Обаче с данък ще бъдат облагани само печалбите, получени от гледания на съдържанието в САЩ. При това не става въпрос само за приходи от директните гледания, а и за приходи от YouTube Premium, суперчат и спонсорство.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: