Жители на белгийско село спечелиха над € 142 милиона джакпот от EuroMillions

Жители на белгийско село спечелиха над € 142 милиона джакпот от EuroMillions Снимка: brusselsmorning.com

Групата от 165 играчи от Олмен, провинция Антверпен, участват с равни вноски, за да съберат по-голяма сума и съответно – да разиграят повече фишове в местния павилион за вестници.

Сега всеки член на сговорния местен отбор ще получи равен дял - по около € 868 000, казват от Белгийската национална лотария. От EuroMillions съобщиха, че крайният джакпот е €142,897,164. 

Говорителка на Националната лотария е присъствала на обявяването на печалбите във вестникарския павилион, когато част от печелившите очаквали тегленето на печелившите числа. Според нея, някои от спечелилите посрещнали резултатите спокойно, други изпаднали в еуфория, но всички се съгласили, че това е най-добрият коледен подарък. За ВВС говорителката каза, че големите групови печалби не са необичайни в Белгия, но тази е най-голямата досега.

Собственикът на будката за вестници, който организира подобни групови игри от няколко години, каза пред Белгийското радио, че се наложило да повтори новината "пет-шест пъти", тъй като клиентите му сметнали, че се шегува и не можели да повярват, че са спечелили. Лотарията не разкрива самоличността на победителите.

Това не е най-големият джакпот на EuroMillions - играч от Обединеното кралство спечели £195 милиона през юли, а преди него и британска двойка от Глостър забогатя със £184 милиона.

Лотарията EuroMillions се организира в девет европейски държави: Белгия, Франция, Обединеното кралство, Испания, Португалия, Ирландия, Австрия, Швейцария и Люксембург. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: