Фючърсите на акциите вървят към по-ниски стойности, след като S&P 500 затвори малко под рекорда си

Фючърсите на акциите вървят към по-ниски стойности, след като S&P 500 затвори малко под рекорда си Снимка: Compare Return

Фючърсните договори, обвързани с основните американски борсови индекси, се сринаха в сряда вечер (12 август), часове след като S&P 500 приближаваше нов рекорд.

Фючърсите на Dow Jones Industrial Average показаха по-ниско отваряне от около 18 пункта. Фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq-100 също показаха малко по-ниска откриваща се търговия.


След часовете в сряда вечерта последва оживление по време на редовната сесия, като основните индекси се изкачиха на фона на отскок в Big Tech фирмите, сила в здравеопазването и печалби в дискреционни акции.


S&P 500 спечели 1,4% по време на редовната сесия в сряда в най-големия си еднодневен скок от 6 юли. Широкият пазарен индекс завърши деня на 3380,35. В последния час на търговията по-широкият пазарен индекс за кратко се търгуваше над рекордното си ниво от 3386,15.


Индексът се повишава всеки ден този месец с изключение на 0,8% загуба във вторник, като се е увеличил с 3,3% от края на юли.


Технологичните гиганти Facebook, Apple и Amazon се покачиха с 1,4%, 3,3% и 2,6% по време на редовната търговия в сряда, а Netflix и Microsoft добавиха съответно 1,8% и 2,8%.


Акциите, които ще извлекат най-голяма полза от възобновяването на икономиката, започнаха сесията в сряда силно, но в крайна сметка приключиха, изоставайки за сметка на технологичните компании. Круизният оператор Carnival спадна с 4%. JPMorgan Chase, Bank of America и Citigroup също бяха по-ниски.


Седмичните данни предоставят на Уолстрийт също така и критичен поглед върху това колко американци продължават да взимат обезщетения за безработица.


Очаква се още 1,1 милиона работници да подадат заявления за обезщетения за безработица за първи път през седмицата, приключила на 8 август.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: