Най-скъпата предпазна маска

Най-скъпата предпазна маска Снимка: Twitter

Бляскавият, но непрактичен аксесоар ще тежи 270 грама и ще бъде изработен от бяло злато и диаманти.


 

Израелската бижутерска компания Yvel съобщи, че изработва за свой клиент най-скъпата предпазна маска. Аксесоарът, който вече е задължителен в множество страни, ще принадлежи на китайски бизнесмен, който живее в САЩ.

Създател на екстравагантната предпазна маска е Исаак Леви – собственик и дизайнер на бижутерската компания. Той съобщи, че маската ще бъде изработена от 18-каратово бяло злато и ще бъде инкрустирана с 3600 бели и черни диаманти. Също така тя ще бъде снабдена с най-висок клас предпазни филтри, което е било едно от изрично поставените условия от купувача. Другите две условия са били маската да бъде готова до 31.12.2020 г. и да е най-скъпата в света.

„Третото условие беше най-лесно изпълнимо“, казва Леви и добавя, че самият той не би носил такава маска. Произведението ще тежи 270 грама, което ще го направи около 100 пъти по-тежко от обикновените маски и неудобно за носене.

Парите може би не купуват всичко, но ако някой може да си купи много скъпа маска, с която да се предпазва от COVID-19 и в същото време да получи търсеното внимание, той трябва да е доволен от това", каза Леви.

В условията на глобална криза, когато много хора губят доходите си, носенето на толкова скъп аксесаоар изглежда цинично. Производителят обаче е благодарен за необичайната поръчка, защото тя ще даде работа на служителите и възможност на компанията да се запази.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: