Зеленски: Сега преговори с Путин са невъзможни

Зеленски: Сега преговори с Путин са невъзможни Снимка: point.md

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че в момента не е готов да води преговори с руския президент Владимир Путин.

Така той отговори на съответния въпрос на журналист от CNN.

"На днешно време - не. Не виждам никакво желание от руска страна да бъдем конструктивни. Що се отнася до ултиматумите: не ме интересува кой поставя ултиматумите - той или някой друг [в случай на оттегляне на Путин от президентския пост]. Това е мой принцип: не говоря с тези, които поставят ултиматуми", каза президентът на Украйна, предава интернет порталът meduza.io.

Зеленски заяви, че договор с Русия може да бъде сключен след освобождаването на окупираните от РФ украински територии.

"Така или иначе Русия граничи нас, все пак тя е наша съседна държава с огромно население, така че след деокупацията на страната ни ще трябва да живеем с тях като съседи", каза той.

Интервюто на Зеленски за CNN бе публикувано на фона на успехите на украинските военни в Харковска област. За няколко дни през септември те успяха да освободят значителна част от територията, която руските военни държаха в продължение на много месеци и използваха за настъпление в Донецка област. Руското Министерство на отбраната нарече отстъплението "операция по съкращаване и прехвърляне на войски".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: