Какво донесоха на танцуващите дами компроматите в социалните мрежи

Какво донесоха на танцуващите дами компроматите в социалните мрежи Снимка: thewrap.com

Докато Санна Марин получи нова армия фенове, съпругата на Дмитрий Песков спечели неприязънта на последователите си.

Заради изтекъл клип от шумно парти, министър-председателката на Финландия беше критикувана от консервативните финландци. Санна Марин се извини емоционално на финландската общественост, но същевременно получи подкрепата на стотици хиляди жени от цял свят, включително Хилъри Клинтън, пише indy100.com.

Бившият държавен секретар на САЩ и кандидат за президент на демократите през 2016 г. реши да покаже солидарност от позицията си на дългогодишен политик към своята млада „колежка” в голямата политика. 

Хилари Клинтън просто пожела на Санна Марин „да продължи да танцува”, придружавайки туита си със свое видео, на което танцува в испанския курорт Картахена, по времето, когато беше държавен секретар на САЩ в администрацията на Барак Обама. 

Очаквано, постът ѝ получи над 182 000 лайка, а Санна Марин благодари на Хилари с емотикон сърце. 

Точно обратната реакция предизвика танцът на друга дама, свързана макар и непряко с политиката. Видео, разпространило се като вирус в социалните мрежи показва настоящата трета съпруга на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков да чупи чинии в гръцка таверна. 

Wife Of Putin's Turkophile Spox Holidays In Greece - Breaks Plates But Is  Criticised At Home For Being "unpatriotic" – Greek City Times
Снимка - greekcitytimes.com

Въпреки че Instagram е заклеймен в Русия като „екстремистка” медия, самата Татяна Пескова публикува в профила си видеото с коментара „Чупенето на чини е част от нощния живот в Гърция. На мен ми се вижда забавно, а на вас?” Клипът с безгрижния коментар бързо беше свален, но остана достатъчно дълго, за да обиколи социалните платформи и големите медии, включително The Times, Мirror,  Daiy Star и др. 

Бившата фигуристка Татяна Навка, сега Пескова, има над 1 200 000 последователи в Instagram, включително руснаци и украинци, тъй като е родена в Украинската ССР. Голямата ѝ фенска маса и в двете страни обаче реагира със злъчни коментари и без всякаква "женска солидарност" на публичните ѝ прояви на фона на прокламираната от съпруга ѝ „специална военна операция” в Украйна. 

Наред с критиките за „абсолютно недопустимото поведение”, руснаците са особено заинтересувани и как г-жа Пескова е получила виза за „неприятелска” страна от ЕС и още повече – как са я пуснали там. По-язвителните питат „Защо не летувате в Крим?”, а гръцки журналисти поискаха от правителството обяснение как съпругата на Дмитрий Песков се е озовала в страната.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: