Танцова класация на световните лидери взриви YouTube

Танцова класация на световните лидери взриви YouTube Снимка: ndtv.com

Изтекли вчера клипове от парти с участието на министър-председателката на Финландия Сана Марин предизвика колкото критики, толкова и комплименти.

Провокирани от танцовите ѝ умения, журналисти от Politico веднага спретнаха топ-5 на най-впечатляващите танцови изпълнения на световни политици

На първо място с 5 от 5 точки естествено е 36-годишната Сана Марин, обявена преди дни и за най-красивата личност, заемала министър-председателски пост. Тя спечели танцовата класация с умението си да купонясва, в компанията на известни финландски лица и под музиката на популярни финландски поп-изпълнители. Според журито, Сана Марин взривява дансинга с превъзходни танцови умения и ентусиазъм. Критиците ѝ казват, че на заден план се чували разговори за наркотици, но Марин заяви, че „няма какво да крие”.

Танцовите умения на бившия британски премиер Тереза ​​Мей се класират сред скандалите в британската политическа класа, след като тя изтанцува „Dancing Queen“ на ABBA два пъти – първо, излизайки на сцената на конференцията на торите през 2018 г. и отново по време на пътуване до Найроби. Нейните (уж) спонтанни изпълнения получават от Politico 3 от 5 точки 

Същият резултат бележи и бившият руски президент Борис Елцин по време на предизборната му кампания през 1996 г., с една очевидно ранна версия на „Gangnam Style“ (според Washington Post) - приликата е поразителна.

Борис Джонсън, който ще напусне Даунинг стрийт през септември, "разбива" дансинга на видео от края на юли по време на закъсняло парти по случай сватбата му. Журито на Politico му дава 2 от 5 точки със забележката, че за първи сватбен танц може да се очаква повече координация.

Клип с участието на Дмитрий Медведев стана хит в YouTube през 2011 г., показвайки тогавашния руския президент да се клати неловко и сковано под звуците на парчето „American Boy“, в изпълнение на руската поп група „Комбинация“.  Журналистите от Politico оценяват танца му с 2 от 5 точки, като несъмнено по-добра изява от сегашното му "танцово" движение да заплашва света с ядрено унищожение.

По време на посещение в Лагос през 2018 г. френският президент Еманюел Макрон е поканен на сцената от афробийт музиканта Феми Кути. И докато музикантите са във вихъра на афроритмите, Макрон като верен фен просто кима и пляска с ръце. За тази подходяща сдържаност Politico му дават 2 от 5 възможни точки.

Когато през 2015 г. Доналд Тръмп обяви, че се кандидатира за президент на Съединените щати, може би не е очаквал, че ще му се наложи да участва в саудитския церемониален танц с мечове, както се случи две години по-късно, но клипът с танцовото му изпълнение в разрез с всякакво чувство за ритъм и синхрон събра близо половин милион гледания. „Даваме му една точка за това, че случайно не осакати или не обезглави някого”, завършват класацията си журналистите от Politico.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: