С какво растителното мляко е по-лошо от кравето

С какво растителното мляко е по-лошо от кравето Снимка: ferra.ru

Маркетолозите активно рекламират ползите от растителното мляко

Експерти-химици от Управлениет по храните и лекарствата на САЩ (FDA) изследваха растителното мляко и  заявиха, че то не е чак толкова полезно, колкото слушаме в рекламите.

За това съобщава порталът N+1.

Изследователите анализират 85 проби от заместители на мляко, изготвени от бадеми, кашу, кокос, конопени зърна, овес, ориз, грах и соя. Те определят съдържанието на фосфор, магнезий, цинк и селен в тях. Именно тези вещества хората обикновено получават от кравето мляко.

Оказва се, че в по-голямата част от пробите от растително мляко нивото на микроелементите е значително по-ниско, отколкото в кравето мляко. Всичко е наред само с напитките от бобови растения. В граховото мляко например се съдържа около 50% повече фосфор, цинк и селен, а в соевото мляко - магнезий.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: