
С какво растителното мляко е по-лошо от кравето
- Диетология
- Текст:

Експерти-химици от Управлениет по храните и лекарствата на САЩ (FDA) изследваха растителното мляко и заявиха, че то не е чак толкова полезно, колкото слушаме в рекламите.
За това съобщава порталът N+1.
Изследователите анализират 85 проби от заместители на мляко, изготвени от бадеми, кашу, кокос, конопени зърна, овес, ориз, грах и соя. Те определят съдържанието на фосфор, магнезий, цинк и селен в тях. Именно тези вещества хората обикновено получават от кравето мляко.
Оказва се, че в по-голямата част от пробите от растително мляко нивото на микроелементите е значително по-ниско, отколкото в кравето мляко. Всичко е наред само с напитките от бобови растения. В граховото мляко например се съдържа около 50% повече фосфор, цинк и селен, а в соевото мляко - магнезий.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Златото и петролът запазват позициите си

Безработицата в еврозоната през май неочаквано нарасна

Някои детайли от „сватбата на века”

ЕС скложи край на безмитния селскостопански внос от Украйна

Японски учени разработиха кръв, съвместима с всички кръвни групи

Дуелът Мъск - Тръмп с нова схватка

В Китай се проведе първият в страната турнир по футбол между хуманоидни роботи

Първият в историята спътник за производство на чипове в космоса беше изведен в орбита
