Reuters: Дъщерна компания на Hyundai е използвала детски труд

Reuters: Дъщерна компания на Hyundai е използвала детски труд Снимка: ferra.ru

Автомобилният концерн отрича всичко

Дъщерна компания на Hyundai Motor Co е използвала детски труд в завод, доставящ части за поточната линия на корейския автомобилен производител в намиращия се наблизо Монтгомъри, Алабама, по данни на местната полиция, семейството на трима непълнолетни работници, както и на осем бивши и настоящи служители на завода.

Според тях непълнолетните работници, които в някои случаи са били само на 12 години, наскоро са работили в завод за щамповане на метали, управляван от SMART Alabama LLC. SMART, посочена от Hyundai в корпоративните документи като подразделение, влизащо в контролния пакет акции, доставя части за някои автомобили и джипове, сглобявани от автомобилния производител в Монтгомъри, неговия флагмански завод за сглобяване в САЩ.

Компанията Hyundai заяви, че "не толерира незаконни практики за заетост в което и да е предприятие на Hyundai ". Компанията не е отговорила на подобни въпроси на Reuters относно резултатите от проверката.

Компанията съобщи в отделно изявление, че спазва федералните, щатските и местните закони и "отрича всякакви твърдения, че съзнателно е наела някой, който няма право на работа". Компанията заяви, че разчита на агенциите за временна заетост, за да запълва свободните работни места и очаква "тези агенции да спазват закона при подбора, наемането и устройване на работници на територията на компанията".

Агенция Reuters научи за непълнолетните работници в предприятието, принадлежащо на Hyundai, след като през февруари дете на мигранти от Гватемала изчезна за кратко от дома на семейството си в Алабама.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: