Бургер с вкус на човешко месо направиха в Швеция

Бургер с вкус на човешко месо направиха в Швеция Снимка: pikist.com/free-photo

Шведска компания за производство на изкуствено месо на растителна основа пресъздава вкуса на човешкото месо в хамбургери, съобщава Insider.

В шведската компания Oomph! приготвиха бургер, който по думите им има вкус на човешко месо. "Никой не е пострадал при разработването на този продукт", заявиха от компанията.

"Разработихме този бургер за нула време, след като разбрахме какъв вкус и текстура са ни нужни", разказа във видео на YouTube  съоснователят на фирмата Андерс Линдегаард.

Базираната в Мадрид агенция  LOLA MullenLowe, която разработи рекламната кампания отбелязва, че целта им е да "убедят" любителите на месото, че продуктите на растителна основа могат да "имитират вкуса на всяко месо". Кампанията получи сребърен приз на фестивала "Кански лъвове» - международен фестивал на креативната маркетингова общност.

Месото на растителна основа съществува от доста време и се препоръчва на всички, които искат да се откажат от месото от животински произход. В сравнение с месото, отглеждано в лаборатория, месото на растителна основа вече е по-достъпно.

Месото от животински произход често съдържа голямо количество мазнини и консумацията му е свързана с различни заболявания. Освен това, отглеждането на добитък е свързано с огромни екологични разходи. Според Организацията за прехрана и земеделие към ООН, на животновъдството се падат 7,1 гигатона въглеродни емисии годишно (около 15% от общата маса).

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: