Човечеството ще е в състояние да напусне Земята през следващите 200 години

Човечеството ще е в състояние да напусне Земята през следващите 200 години Снимка: https://pixabay.com/

Хората са станали достатъчно „умни“, за да напуснат родната Земя и да се установят в Космоса и това е възможно да се случи през следващите 200 години

До този извод стигнаха група изследователи, цитирани от портала Futurism. com.

Според учените, до 2371 г. човечеството може да се превърне в цивилизация тип I по скалата на Кардашев. Този начин за класификация на технологичното ниво на цивилизациите е предложен през 60-те години на миналия век от астрофизикa Николай Кардашев. Основата за разделянето на видовете цивилизации е нивото на тяхното потребление на енергия.

Цивилизация от тип I е "планетарна цивилизация", която е използвала всички основни форми на енергия на своята родна планета.

Цивилизациите от тип II са „звездни“ и трябва да могат да получават и съхраняват цялата енергия, която излъчва тяхната родителска звезда.

Тип III се нарича "галактическа цивилизация" - тя може да контролира по-голямата част от енергията, произведена от цялата галактика.

В същото време учените не изключват, че нашите потомци ще трябва принудително да напуснат Земята, за да избегнат катастрофа от климатичен или друг характер, създадена от собствените им ръце.

За да отдалечат „часа Хикс“, хората трябва да намалят потреблението на изкопаеми горива и да увеличат използването на ядрени и възобновяеми енергийни източници.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: