В Конгреса на САЩ ще се проведат първите от 50 години насам изслушвания за НЛО

В Конгреса на САЩ ще се проведат първите от 50 години насам изслушвания за НЛО Снимка: Pixabay.com

Конгресмените ще обсъдят доклад, съставен въз основа на рапортите на американски военни, които са се сблъсквали с необясними явления във въздуха

Комитетът по въпросите на разузнаването към палатата на представителите на Конгреса на САЩ ще проведе първите от 50 години насам изслушвания по въпросите на неидентифицираните летящи обекти, съобщава svoboda.com.

Конгресмените ще обсъдят доклад, съставен въз основа на рапортите на американски военни, които са се сблъсквали с необясними явления във въздуха.

Документът включва 144 събития, зафиксирани от 2004 г. насам. В 80 случая летящите обекти са забелязани от няколко сензори. В 18 случая се съобщава за необичайна траектория на движение или нестандартни характеристики на полета на обектите.

Предполага се, че един от тези обекти е балон, който губи въздух. Останалите се оказват неидентифицирани.

В доклада се посочват пет категории, по които са разделени летящите обекти - балони, дронове и птици; природни явления; нови разработки или секретни програми на САЩ; нови технологии от Русия, Китай или физически лица и явления, които не са включени в предишните раздели.

Според медиите в документа няма индикации за възможен извънземен живот, но този въпрос остава отворен.

Членовете на Камарата на представителите смятат, че правителството трябва сериозно да оцени потенциалните рискове, свързани с националната сигурност – особено тези, които засега са трудни за обяснение.

Пред конгресмените ще говорят високопоставени представители на Пентагона и разузнаването.

Последният път, когато Конгресът се e събирал по такъв въпрос, е през 1969 година. Тогава са анализирани над 700 обекта. Американските военни стигат до заключението, че в тях няма заплаха за сигурността или извънземна активност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: