Google: Колко често и защо напуска дома си българинът

Google: Колко често и защо напуска дома си българинът Снимка: pixabay.com

Доклад от 25 юли 2020 г.

Продължаваме да следим актуалните доклади от Google Inc относно мобилността на хората в България. Ето какво отчетоха експертите към 25 юли:

  

1. Към края на месец юли посещаемостта на търговски места и места за отдих и забавления е спаднала с 5% от средата на месеца, като стойността е доближила отмерванията от началото на юли.

 

2. Посещенията на търговски обекти, хранителни стоки и аптеки са намалели с още 8% от средата на месеца. Такава тенденция се наблюдава от самото начало на юли.

 

3. Посетителите на паркове и открити общински и обществени места са запазили същата стойност от средата на месеца.


 


 

4. Посещенията на възлови транспортни места са се понижили с 1%.

 

5. Посещаемостта на работните пространства рязко се увеличила с 19% от средата на месеца и с 21% от началото на юли.

 

6. Жилищните пространства отново са поутихнали към края на месеца с 4% от средата на юли, или само с 3%  от началото на месеца.

 

От направения анализ може да се заключи, че в периода между 17 и 25 юли най-значителна промяна в мобилността на хората е настъпила на работните места. Това рязко повишение може да е свързано с приключване на първата вълна от летни отпуски. А понижените стойности на посещиния на търговски обекти, пазари и аптеки може отчасти да се дължи на все още летуващи семейства  и хора в отпуск, и отчасти на високите температури и юлски жеги, типични за сезона, които възпират придвижването на хора по тези места.

 

 
 

Четете още, коментирайте и ни следете във

facebook