Черногорското водно дърво - балканското чудо на природата

Черногорското водно дърво - балканското чудо на природата Снимка: lifeglobe.net

Водното дърво изглежда като импровизиран фонтан

За пътешественика, който цени всичко естествено и прекрасно, пътуването през Балканите до Черна Гора може да бъде чудесно приключение, което ще се запомни за цял живот. Местните жители в село Диноша нямат никакви мистични народни знаци или суеверия, свързани с невероятното явление — черногорското водно дърво. Това е просто рядко, но красиво природно явление, което се случва през последните 20-25 години.

За това съобщава порталът lifeglobe.net.

Старото черничево дърво на поляната с безброй подземни извори стои здраво в продължение на 100 — 150 години. Сърцевината на дървото е проточена от водни потоци, образувайки този магичен феномен

Всеки път след обилен дъжд околните подземни извори се препълват, така че преливащата вода се изтласква нагоре и се излива през дървото. Тази изящна гледка прави водното дърво да изглежда като импровизиран фонтан, което именно и привлича посетителите.

Това е чудесно място за туристи, които се интересуват от уникалните природни чудеса на света. Дървото се е превърнало в гордостта и радостта на село Диноша.

Така че, ако търсите дестинация за вълнуващо пътуване, не забравяйте да се отправите към Доноша в дъждовен ден, за да погледате как водното дърво прелива. Където и да ви отведат пътешествията ви, търсете уникалните неща в живота, които правят нашия свят вълшебен.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: