Какво не трябва да се яде при коронавирус

Какво не трябва да се яде при коронавирус Снимка: https://pixabay.com/

Диетологът Лий Холмс говори за това какви храни и напитки трябва да спрете да използвате по време на коронавирус

 Най-опасни са тези продукти, които съдържат кофеин. Също така си струва да се откажете от алкохолни напитки, захар и онези вещества, които организмът много трудно усвоява.

Това съобщава Daily Mail.

Холмс отбелязва, че подобни продукти имат изключително негативен ефект върху функционирането на червата, а именно, те се считат за „епицентър на здравето“. Диетологът разказа и за това, че през последните години хората с проблеми с храносмилането и червата все по-често започват да се обръщат към специалисти.

Зачестяват и случаите с    *болестта на Крон. Мнозина изпитват редовен запек, подуване на корема, диария и повишено отделяне на газове.

Червата действат като централен елемент за повечето телесни системи, включително имунната система, така че няма абсолютно нищо странно във факта, че има огромно разнообразие от симптоми. Не забравяйте да консумирате колкото се може повече пробиотици и пребиотици, за да подсилите храносмилателния тракт, казва диетологът.

Холмс отбелязва, че е много важно да не се консумират  храни, които могат да предизвикат развитие на възпалителен процес в чревната област. Тези продукти включват алкохолни напитки и млечни продукти, захар и кофеин. По време на коронавирус е препоръчително да се пият колкото е възможно повече течности.

Не забравяйте да включите в диетата костен бульон, зеленчуци, зърнени храни без глутен. Тези храни, които съдържат много фибри, са много полезни.

*  Болестта на Крон е възпалително заболяване на червата. Тя е рядко, тежко и хронично заболяване. Тя няма окончателно излекуване и след като бъде диагностицирана, изисква лечение и поддържане през целия живот. Описана за пръв път през 1931 г. почти едновременно в САЩ и в Германия.

Болестта е открита от д-р Бърил Крон, който описва заболяването през 1932 г. заедно с колегите си Леон Гинзбург и Гордън Опенхаймер. Болестта на Крон се числи към група заболявания, познати като хронични възпалителни чревни заболявания. Засяга храносмилателния тракт. Заболяването се различава от улцерозния колит, който също е чревно заболяване. Симптомите са сходни, но частите от храносмилателния тракт, които могат да бъдат засегнати, са различни. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: