Тайните на Ева Лонгория за красиво тяло и здрав дух

Тайните на Ева Лонгория за красиво тяло и здрав дух Снимка: Women’s Health

Звездата от „Отчаяни съпруги” с право реши, че не ѝ трябва друга реклама за нейната гимнастика и хранителен режим, освен собствената ѝ снимка.

Тя показва стегната фигура в минималистичен топ и къси шорти на корицата на сп. „Women’sHealth” за м. март 2022 и накара доста дами (и не само) да се замислят как се постига това на 46 години

Ето някои от тайните ѝ оръжия. Ева Лонгория разбира се, е надарена с невероятна фигура. Но за да изглежда така, не разчита само на това, което ѝ е дал Бог, а има своя система от тренировки и режим на хранене. Интересното обаче е, че актрисата се доверява на гимнастиката колкото за физическата си форма, толкова и за психичното си здраве. Тя тренира всеки ден по един час, при това – напоследък само с две упражнения, в които се кълне: отскоци на батут и вдигане на тежести.

Ева споделя, че се влюбила в батута по време на карантината през 2020 г. Тя казва: „Това ме кара да осъзная присъствието си. Наистина трябва да се съсредоточите върху целта да направите упражнението рутина, ежедневен навик, и да запомните движенията. Те са много разнообразни, което може да е малко досадно и да ви затрудни, така че, трябва да поддържате върхова форма. Обичам това".

Когато не е на батута, Ева вдига тежести, прави силови тренировки с клякане и изтласкване, заякчавайки бедрата. Принципът? „Вдигам доста килограми. Чувствам, че това най-много променя тялото ми. Нося монитор и виждам как  сърдечният ми ритъм скача, когато натоварвам бицепсите”. 

eva longoria
На корицата на сп. Women’sHealth

Тази скромна спортна програма е последното пристрастие на звездата, макар че някои от изпълненията ѝ на уреди (в малко по-ранни години) могат да съперничат на майсторите в спортната гимнастика. Като цяло, спортът винаги е присъствал в живота ѝ – бягане, пилатес, йога и Ева Лонгория от години се радва на много последователи на личния ѝ спортен режим. Голямата ѝ тайна рецепта е, че смесва спортовете, според това как ги чувства като отражение върху тялото си.

Другият ѝ принцип за идеална фигура е да внимава какво яде. Ева Лонгория признава, че обича да готви не само заради самото готвене – за нея това е и един вид терапия. Израсла е в ранчо, където „ядяхме това, което даваше земята”, казва актрисата и си спомня, че в сезона на тиквите са ги поднасяли на семейната трапеза месеци наред. 

„Но това ме научи на признателност, да съм благодарна на земята, от която идва храната ни”, разкрива Ева Лонгория и изброява любимите си продукти: бобът, като източник на протеини, такос с гъби портобело или с джакфрут (плодовете на хлебното дърво), и пържен ориз с карфиол, без някакви екзотични добавки - за Ева зеленчуците „искат само зехтин”.

Латино-звездата споделя и малка тайна от грижите за лицето си - пилинг с отварата от кафето от машината за еспресо. С други думи - нищо „като за звезда” – но това отново припомня, че звездният блясък дори в Холивуд не идва от начина на живот, а от това, какво сте постигнали.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: