Google: Колко е активен българинът

Google: Колко е активен българинът

® pixabay.com

Доклад от 11 септември 2020 г.

 Продължаваме да ви запознаваме с анализите на Google Inc. относно мобилността на хората в Бъргария. По последни данни от 11 септември:


 

1. Към средата на септември посещаемостта на търговски места и места за отдих и забавления е нараснала с 5% от началото на месеца.

 

2. Посещенията на пазари, хранителни стоки и аптеки са се увеличили с 4% от началото на септември и се е повишила с 13% от средната стойност за предходния месец.


3. Посетителите на паркове и открити общински и обществени места са спаднали с още 10% от началото на септември месец, което прави общ спад от 59% от края на август. 


4. Посещенията на възлови транспортни места са се увеличили с 4% от началото на месеца, със същия ръст е нарастването и от края на месец август.


5. Посещаемостта на работните пространства е запазила същата стойност.


6. Жилищните пространства са поутихнали с още 3% от началото на месеца, но в сравнение с август посещаемостта там е по-висока със 7%.

 

От направения анализ може да се заключи, че в периода между 1 и 11 септември най-значителна промяна в мобилността на хората е настъпила в търговските места и местата за отдих и забавления, пазарите, аптеките и възловите транспортни места. Това нарастване е пропорционално с ръст около 4-5%, докато стойностите на работните места са се запазили същите. Това вероятно показва по-висока мобилност на групи от неработещи хора в страната, което може да е свързано с настъпването на началото на учебната година и завръщането на възрастни и деца по местата им за постоянно обитаване. А понижената, но все още висока мобилност в парковете сочи към отминал туристически сезон и активно посещение на парковите пространства от местни обитатели. 

Прочетете още за:
гугъл анализи коронавирус мобилност

  0 
  1