На Златни пясъци германски туристи купонясват

На Златни пясъци германски туристи купонясват

® pixabay.com

Те са без маски и без дистанция.

Слънчев бряг и Златните пясъци са предпочитани дестинации от германските туристи, особено сред семействата и младите хора, за които цените са от голямо значение. След сериозните рестрикции заради пандемията, които продължиха няколко месеца, туризмът в двата курорта бавно се възвръща. В същото време обаче расте и броят на заразените с коронавирус в България.

Въпреки наложените рестрикции, в курорта Златни пясъци се провеждат партита, по време на които мерките за ограничаване на пандемията не се спазват. Видеоклипове в социалните мрежи показват германски туристи, които се забавляват на Българското Черноморие, без да носят маски и да спазват дистанция, информират няколко германски медии, някои от които („Меркур") твърдят, че взиманите в България мерки са „само за алиби".

От разпространения наскоро във Фейсбук клип може да се види, че в клуба на Златните пясъци, където е заснет, има табели, регламентиращи конкретни мерки за ограничаване на пандемията, но те очевидно не се спазват. Подобно видео от Майорка доведе до сериозно затягане на ограниченията и до затваряне на барове и ресторанти. 

И ако на Майорка буйните забавления вече са невъзможни, в България не е така - сочи „Меркур". От частната телевизия РТЛ цитират коментари на млади германци, избрали Златните пясъци за ваканцията си: „Едно нещо не могат да ми отнемат и това е радостта от живота!", „Животът продължава, макар и с коронавирус. Така да бъде!" Един от страничните наблюдатели коментира: „Не изглежда така, като че ли правилата за защита от коронавируса действително важат..."

Българското правителство е под натиск. От една страна, икономиката е изправена пред сериозни предизвикателства, от друга - разпространението на коронавируса в страната расте. Затова управляващите решиха да затворят нощните клубове на 10 юли. Но два дена по-късно курсът беше сменен и решението - преосмислено. Явно под натиска на туристическия бранш.
Прочетете още за:
България коронавирус немски туристи

  0 
  0