Виното ще се превърне в антисептичен гел
- Важно от "Акценти"
- Автор:
Снимка: pixabay
Винопроизводители ще преработят реколтата си в антисептик.
Поради пандемията, когато ресторантите и баровете бяха затворени в продължение на няколко месеца, огромни обеми непродадена напитка от миналогодишната реколта се натрупаха в избите на известни френски производители на вино. А през есента е необходимо съдовете да се напълнят с тазгодишната реколта.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:
От 2029 г. YouTube ще излъчва „Оскарите”
Саудитска компания заяви сериозен интерес към международните активи на ЛУКОЙЛ
АвтоВАЗ изтегля над 33 000 автомобила Lada Granta
Маршаловите острови въведоха безусловен базов доход
3D и шоколад: Световната мода при коледните дръвчета
Прогнози за европейските икономики
Български и сръбски предприятия могат да получат между €100 хил. и €400 хил. за проекти
Европейските борсови индекси растат, начело с британския FTSE 100
Потвърдиха случаи на проказа в Румъния и Хърватия
КЕШ клуб
300
3 000
30 000