Уорън Бъфет: Най-важното решение в живота ви няма нищо общо с финансите

Уорън Бъфет: Най-важното решение в живота ви няма нищо общо с финансите Снимка: shkarec.ru

Легендарният инвеститор твърди, че най-важното решение на човек е изборът на партньор в живота

Предприемачът повтаря съвета си много пъти: "Женете се за правилния човек. Това коренно ще промени живота ви. Това ще повлияе на вашите стремежи и на много други неща."

Изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет дължи успеха си на компетентна инвестиция. Но ако попитате милиардера за най-важното му решение, то по никакъв начин няма да бъде свързано с инвестициите.

Легендарният инвеститор твърди, че най -важното решение на човека е изборът на партньор в живота.

В живота на самия Бъфет е имало "два повратни момента". "Първият  -когато се родих, а вторият – когато срещнах Сузи, казва  милиардерът за първата си съпруга, починала през 2004 г. - Без нея всичко това би било невъзможно".

Защо тайната на вашия успех е в правилния избор на партньор в живота?

Бъфет заявява: "Вие се асоциирате с хора, подобни на тази ваша версия, към която се стремите. Затова и вие ще се движите в това направление. А най-важният човек в това отношение със сигурност е вашият съпруг или съпруга. И не мога да не подчертая важността на този избор“.

Резултатите от изследванията потвърждават, че изборът на партньор в живота може значително да повлияе на успешността на даден човек. Така например, според статия на психолози от университета Карнеги Мелън, тези, на които съпругът или съпругата оказват постоянна подкрепа, са "по-мотивирани да успеят".

Авторът на изследването в университета Карнеги Мелън казва: "Вашата втора половинка може както да ви помогне да се възползвате от възможностите, които се откриват пред вас, така и да възпрепятства вашия просперитет, намалявайки вероятността да се възползвате от възможностите за израстване".

По материали на Cluber

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: