Уникален робот демонстрира мимики като на човек


Британската компания Engineered Arts разработи хуманоиден робот, който демонстрира различни изражения на лицето, типични за хората

В кратко видео, публикувано в   YouTube, компанията демонстрира най-модерния хуманоид, наречен Ameca, който е платформа за тестване на роботизирани технологии.

Благодарение на новите разработки в областта на изкуствения интелект машините се учат не само да изпълняват човешки задачи, но и да излизат извън тези рамки. Въпреки това, за да могат хората и машините да работят заедно органично, машините трябва да заемат едно и също пространство, а хуманоидите са най-добрите в това.

В момента изследователите работят, за да направят хуманоидите по-интерактивни, като ги учат на невербална комуникация.

Както се вижда във видеото, хуманоидът изглежда се е събудил в роботизирана лаборатория, докато истинският човек е зает да работи на заден план. Роботът движи ръцете си, показвайки различни изражения на лицето и дори изразява изненада.

Създателите му с право го наричат ​​Бъдещото лице на роботиката.

Долната половина на робота в момента не функционира и все още не може да ходи. Въпреки това, ходенето или скачането не е целта на Ameca.

Ameca се управлява от операционната система Engineering Arts, която позволява на компаниите за роботика да тестват своите технологии.

Ameca ще бъде представен на изложбата CES 2022, която е насрочена за януари 2022 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: