Три прости фрази, които доказват, че вас ви манипулират

Три прости фрази, които доказват, че вас ви манипулират Снимка: cluber.com.ua

Манипулаторите са готови да кажат каквото и да е, само за да накарат човек да направи това, което им е нужно.

Всички ние в някакъв момент от живота си манипулирахме някого, за да получим това, което искаме. Има обаче хора, които в истинския смисъл на думата са успели да овладеят това "изкуство".

Манипулаторите са готови да кажат всичко, за да накарат човек да направи това, от което те се нуждаят. И те го казват хладнокръвно и безпристрастно, така, както поризнасят и обикновеното "Добро утро".

Ето кои са трите най-използвани от манипулаторите фрази.

"Реагираш прекалено бурно!"

Най-добрата защита е нападението. Ако не отговаряте на нуждите на манипулаторите, те са склонни да проявяват остра реакция. Не вярвайте на думите им и не се предавайте.

Вероятно вие се държите напълно нормално. А тази фраза е просто уловка, използвана от тях, за да ви накара да се почувствате виновни и да се съмнявате във взетото решение.

"Ти си много чувствителен!"

Ако тази фраза звучи по ваш адрес твърде често - време е да бягате! Това може да каже само някой, който изобщо не се интересува от чувствата ви. Ако не ви харесва това, което ви молят да направите, откажете. Това е капан. Манипулаторите ще почувстват вашата слабост и ще продължат да ви използват, докато не постигнат желаното.

Направете услуга на себе си и незабавно се махнете!

"Ти прекалено драматизираш!"

Манипулаторите няма да пропуснат да ви упрекнат, в това, че сте станали кралица на драмата, дори ако ситуацията е станала драматична заради тях.

Изключително важно е да не се хванете на тази уловка, защото, ако го направите веднъж,те ще ви манипулират постоянно, докато не получат от вас всичко, от което се нуждаят.

По материали на Сluber

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: