Три прости фрази, които доказват, че вас ви манипулират

Три прости фрази, които доказват, че вас ви манипулират Снимка: cluber.com.ua

Манипулаторите са готови да кажат каквото и да е, само за да накарат човек да направи това, което им е нужно.

Всички ние в някакъв момент от живота си манипулирахме някого, за да получим това, което искаме. Има обаче хора, които в истинския смисъл на думата са успели да овладеят това "изкуство".

Манипулаторите са готови да кажат всичко, за да накарат човек да направи това, от което те се нуждаят. И те го казват хладнокръвно и безпристрастно, така, както поризнасят и обикновеното "Добро утро".

Ето кои са трите най-използвани от манипулаторите фрази.

"Реагираш прекалено бурно!"

Най-добрата защита е нападението. Ако не отговаряте на нуждите на манипулаторите, те са склонни да проявяват остра реакция. Не вярвайте на думите им и не се предавайте.

Вероятно вие се държите напълно нормално. А тази фраза е просто уловка, използвана от тях, за да ви накара да се почувствате виновни и да се съмнявате във взетото решение.

"Ти си много чувствителен!"

Ако тази фраза звучи по ваш адрес твърде често - време е да бягате! Това може да каже само някой, който изобщо не се интересува от чувствата ви. Ако не ви харесва това, което ви молят да направите, откажете. Това е капан. Манипулаторите ще почувстват вашата слабост и ще продължат да ви използват, докато не постигнат желаното.

Направете услуга на себе си и незабавно се махнете!

"Ти прекалено драматизираш!"

Манипулаторите няма да пропуснат да ви упрекнат, в това, че сте станали кралица на драмата, дори ако ситуацията е станала драматична заради тях.

Изключително важно е да не се хванете на тази уловка, защото, ако го направите веднъж,те ще ви манипулират постоянно, докато не получат от вас всичко, от което се нуждаят.

По материали на Сluber

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: