Министър Комитова изиска проверка за участъка от АМ "Струма" в района на катастрофата

Министър Комитова изиска проверка за участъка от АМ "Струма" в района на катастрофата Снимка: МРРБ

Министър Виолета Комитова изиска проверка и доклад за участъка от АМ „Струма“ в района на катастрофата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на АПИ и ДНСК във връзка с тежкия инцидент тази нощ на АМ „Струма“. По разпореждане на регионалния министър е сформирана работна група, която в 5-дневен срок след като бъде допусната до мястото на катастрофата, трябва да направи оглед и да провери настилка, пътни знаци, ограничителни системи, хоризонтална маркировка и въз основа на тях да представи доклад за състоянието на участъка и да се прецени какви мерки ще бъдат предприети за възстановяването им.

Пътнотранспортното произшествие в нощта на 23 ноември е при приблизителен км 31+900 на автомагистрала „Струма“. В този участък няма концентрация на пътни инциденти. Отсечки с концентрация на ПТП за 2020 г. по данни на МВР на територията на област Перник са участъкът от км 35+500 до км 36+100 на АМ „Струма“ и път I-1 София – Кулата от км 287+000 до км 287+300, съвпадащ с пътен възел „Даскалово“ на АМ „Струма“.

Към момента заради пътния инцидент движението в двете посоки на АМ „Струма“ е ограничено в участъка от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел "Долна Диканя". Обходният маршрут е от пътен възел „Долна Диканя“ - път III-627 - Радомир, и път I-6 до пътен възел „Даскалово“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: