Железопътна катастрофа в Нидерландия, има загинал

Железопътна катастрофа в Нидерландия, има загинал Снимка: the-star.co.ke

Пътнически влак с около 50 пътници е дерайлирал снощи около 3:25 ч. местно време, оставяйки най-малко един убит и около 30 ранени, някои от които сериозно.

Както съобщава ВВС, катастрофата край село Вооршотен е станала, след като пътническият влак се е сблъскал със строителна техника. Според службите за спешна помощ е последвал и втори сблъсък с товарен влак. На мястото веднага са пристигнали спасители и медици, които оказват помощ на пострадалите

На снимки от мястото се виждат преобърнати вагони и кълбо дим, както и няколко линейки в готовност да транспортират ранените. В последната си актуализация службите за спешна помощ казват, че тежко ранените са откарани в близките болници, докато 11 души получават помощ в домовете на местни жители.

Служители от Холандския съвет по безопасност, органът който провежда независими разследвания на произшествия, вече са на мястото на катастрофата, за да разследват причините, довели до тежкия инцидент. 

Вооршотен се намира между Хага и Амстердам. Вестник NRC съобщи, че за момента катастрофата не позволява движението на влакове между Хага и Лайден.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: