Връчиха наградите на победителите в конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“

Връчиха наградите на победителите в конкурса „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ Снимка: МОСВ

Околната среда може без човечеството, но то не може без нея

„Околната среда може без човечеството, но то не може без нея“ – с това послание се обърна министърът на околната среда и водите Асен Личев към двамата победители в първото издание на конкурса за студенти с високи академични постижения Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“.

Призьорите са Десислава Райкова – ІV курс специалност биология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, и на Габриела Методиева – ІІ курс специалност икономика в Университет за национално и световно стопанство – София.

„Не можахме „да разделим“ вашето чувство, че ще предадете това послание на децата си, и по изключение има две награди. Надявам се това да остане устойчива практика и за следващите министри, защото е единственият начин да се предаде на поколенията – това, което вие сте схванали, и моето убеждение за оцеляване на човечеството“, каза министърът по време на церемонията по награждаването.

Наградата „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“ е учредена с идеята конкурсът да се провежда всяка година като част от инициативите за отбелязване на Европейската седмица на мобилността в България. 

Финансовата подкрепа в размер на 2970 лв. за обучението на всеки от двамата победители за академичната 2021-2022 г. ще бъде изплащана след сключване на споразумение с двете учебни заведения.

„Виждаме във ваше лице бъдещето. Бъдете вдъхновени и вдъхновители“ – се обърна към тях изпълнителният директор на ИАОС Росица Карамфилова и ги покани да проведат учебните си стажове в агенцията.

Предизвикателствата на устойчивото бъдеще в глобален мащаб и в България налагат вземането на ключови решения и активни действия от отлично образовани и подготвени „зелени” лидери – това е мотото, с което се провежда конкурсът „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: