Филмовият Хари Потър стана на 20 години

Филмовият Хари Потър стана на 20 години Снимка: hollywoodlife.com

В началото на този месец феновете на малкия магьосник отбелязаха годишнината и мнозина се питат какво правят любимите им герои днес.

Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт прекараха цялото си детство заедно, снимайки цикъла любими филми „Хари Потър“ от 2001-2011 г. Но те не само пораснаха пред очите ни в Хогуортс, а имат и невероятните си постижения – от процъфтяващи кариери на Бродуей до степени от най-добрите университети, тримата пренесоха магията на успеха в живота си. 

Да ги видим днес, когато първият филм „Хари Потър и философският камък” навърши 20 години, без да мислим кога отлетя времето и дали не сме много остарели...

Снимка - hollywoodlife.com

Даниел Радклиф е само на 11 години, когато е избран за главната роля в „Хари Потър и философският камък”. След последния филм – „Хари Потър и даровете на смъртта”-2, който излезе през 2011 г., той продължи да участва в бродуейски продукции, преминавайки безпроблемно от жанр в жанр. Последните му роли са в епизоди от телевизионния сериал Miracle Workers и комедията „Изгубеният град на Д”, чиято премиера ще бъде през 2022 г. 

Снимка - hollywoodlife.com

Ема Уотсън също е на 11, когато прави своя дебют на екрана в „Хари Потър и философският камък” като Хърмаяни Грейнджър. След края на снимките за поредицата, тя завърши изключитело престижния университет от Бръшляновата лига „Браун” (BrownUniversity), работи с ООН и продължава актьорската си кариера, включително с емблематичната роля на принцеса Бел в екшъна „Красавицата и Звярът” от 2017 г. Освен отлична актриса, Ема е политически активна млада дама и използва гласа си в подкрепа на различни каузи, в това число и борбата с нетолерантността и расизма.

Снимка - hollywoodlife.com

Рупърт Гринт, филмовият Рон Уизли, също започва в „Хари Потър” на 11. След като изигра най-добрия приятел на малкия магьосник, той продължи в телевизионния сериал от 2017 г.  Snatch, в който участва и като изпълнителен продуцент. Въпреки че е имал много други роли след „Хари Потър и даровете на смъртта”, Рупърт винаги казва, че е готов да се върне в Хогуортс някой ден. Рупърт обаче изправари с нещо приятелите си от тройката на вълшебниците - той е първият от тримата неразделни съратници в магьосничеството, който си има дете! През май 2020 г. Рупърт и приятелката му Джорджия Грум станаха родители на дъщеря, на име Wednesday.

Така че, чудесата на добрия вълшебник Хари Потър от романите на Дж. К. Роулинг, с малко повече труд (и късмет), могат да се случват и в живота.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: