Дж.К. Роулинг след Хари Потър се завръща с детска коледна история

Дж.К. Роулинг след Хари Потър се завръща с детска коледна история Снимка: underthechristmastree.co.uk

Феновете на малкия магьосник могат да се усмихнат отново: в началото на октомври новият роман на Дж.К. Роулинг „Коледно прасенце” ще излезе в 20 страни.

След кратък набег в криминалната литература, шотландската писателка се завръща в детската литература, при това с всички рискове на една от най-третираните теми - коледната история.

Новият роман разказва за Джак, който обича да прекарва цялото си време със своето плюшено прасенце Мималино. Любимата играчка е нещо като въображаем приятел на детето, който сюжетът превръща в истински: малко преди 25 декември Мималино оживява и заедно с Джак се отправят към един фантастичен свят - Страната на изгубените. 

Може би по модела на „Магьосникът от Оз”, двамата герои ще се срещнат със странни спътници, като говореща кутия за обяд, умен компас и странно крилато същество. Групичката ще се впусне в рискована акция за спасяването на една стара играчка на Джак - кукла от скрап. 

Автор на илюстрациите в "Коледно прасенце" е Джим Фийлд, художник на няколко детски издания с голям успех в Англия

Издателя на Дж. К. Роулинг в Италия казва пред fanpage.it, че това е „една от най-красивите коледни истории писани някога, пълна с непреодолимата нежност на детството, изпрвено пред пред голямата мистерия на загубата“. 

Засега не знаем дали издателят е прав. Сигурно е, обаче, че детската аудитори чака новия роман с нетърпение, след тежките ковид-ограничения между четирите стени на дома и самотното онлайн-обучение. Сигурно е също така, че всички книги на Дж. К. Роулинг бързо се превръщат в събитие.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: