Изкуствен интелект ще помогне за предотвратяване гибелта на човечеството

Изкуствен интелект ще помогне за предотвратяване гибелта на човечеството

Как изкуственият интелект ще помогне за предотвратяване гибелта на човечеството поради изменението на климата - разказва експерт от BBC Science Focus Magazine

През 2019 г., според доклад на Междуправителствената експертна група по изменението на климата (IPCC), нивата на въглероден диоксид в атмосферата се оказват по-високи от всякога. Единственият вариант, който ще помогне за решаването на този проблем, е да се намалят емисиите на някои газове. Помощ за това са в състояние да осигурят новите технологии.

Как може да се подобри ситуацията с въглеродния диоксид и изменението на климата? Според автора на статията това може да се постигне с въвеждането на технологии за изкуствен интелект (AI) в различно оборудване.

Например, ако се инсталира AI в сгради, той ще позволи да се регулира осветлението, вентилацията. Системата автоматично ще намали тяхната яркост / скорост, ако те не се използват. Същото важи и за асансьорите.

В електрическите автомобили с нулево ниво на емисии също ще бъдат инстартирани системи заAI . Това ще позволи колите да се направят по-безопасни за околната среда и по-ефективни.

Освен това, невронните мрежи ще са в състояние да предсказват къде наводненията или бурите ще причинят сериозни щети на домовете.AI ще може да анализира и определя местата на планетата, където горите се изсичат незаконно, рибата се лови незаконно, ловуват се животни незаконно и т. н.

Като цяло,  подобни технологии ще увеличат шансовете за спасяване на Земята

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: