Вредното обкръжение изсмуква енергията ви

Вредното обкръжение изсмуква енергията ви Снимка: econet.ru

В човешките отношения също има химия

Ако ви се е наложило да общувате с негативни или нещастни хора, трябва да се "разтоварите" от общуването. И също толкова време да изгубите за общуване с добри и умни хола; за общуване с изкуството или с природата.

Вашият успех и здраве зависят от това с кого общувате. Това отдавна е забелязано и доказано. И при един добър, хубав човек, обкръжението често е лошо. Нека просто си го кажем, че токсичната среда обкръжава добрия човек. Защото той се опитва да помогне на всички, да изслуша и подкрепи всички, да сподели с тях и последното, което има ... И той смята, че влияе благотворно върху другите хора, помагайки им да станат по-добри, по-човечни, по-светли…

Вредното обкръжение изсмуква соковете

С течение на времето такова обкръжение поглъща енергията на добрия човек. Проблемните хора стават все повече и повече. А добрият, хубавият, светлият човек е един. И постоянният контакт с токсичното обкръжение променя добрия човек към по-лошо. Или самият той става неприятен, циничен, студен. Или го разрушава негативното влияние на неудачниците или престъпниците, болните или нещастните, глупавите или жестоките. Взаимодействайки с тези, които ни заобикалят, ние неизбежно се променяме.

Всичко зависи от концентрацията. От пропорцията. От това колко тясно общувате с неблагополучни хора. И от това, колко от тях са в най-близкото ни обкръжение. Може би вие вече общувате само с тях? Токсичните хора постепенно изместват позитивните и "положително заредените". Те все по-плътно ви обкръжават, приближават се…

Червени боровинки в захар - такова лакомство купих за приятелите. Но не им го подарих навреме; нямаше случай. А след това бонбоните се развалиха, много странно: в захарната обвивка останаха сухи червени обвивки вместо сочни плодове. Това е осмоза, ето какво е. Агресивната и концентрирана захар изтегли всички сокове от плодовете. Ето какво означава лошото обкръжение.

Точно по този начин ни влияят в голяма концентрация глупаците и грубите хора, хроничните неудачници, хленчещите, вечните болни, които активно се оплакват. Именно активно и агресивно.

И всички мечти, че един прекрасен или талантлив човек ще повлияе положително на неразвитите, груби хора - всички тези прекрасни мечти изчезват при вида на набръчканите сухи плодове - това е, което остава вътре в обвивката. А захарта само леко порозовява и става твърда, като камък. И изсмука всички сокове от плодовете…

За кратко време можете да общува със злите и глупавите. А след това със сигурност ще се случи същото - от вас ще остане набръчканата обвивка. А те ще порозовяват и ще стават още по-твърди... Ето това е осмозата. Ето така работи тя.

И не трябва да се задържате сред агресивни, чужди хора и да бъдете твърде меки с тях -  в човешките отношения също има химия.

По материали на Анна Кирянова

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: