Какъв е стандартът за луксозни жилища в близките европейски страни

Какъв е стандартът за луксозни жилища в близките европейски страни Снимка: dreamhomesource.com

Изследване показва какво е отношението на купувачите и разбирането им за стандарт при луксозните жилища

Експерти от българска строително-инвестиционна компания и техните международни партньори от Полша, Чехия и Румъния направиха анализ на тенденциите в сферата. Ето част от тях, която се отнася до отношението на купувачите и тяхното разбиране за стандарт при луксозните жилища.

В Чехия аналог на луксозно жилище е именно това, което е специфично и уникално - различно спрямо всички останали. Луксозното жилище е съвкупност от много  неща - архитектура, мода, дизайн, технологии, пространство и локация. Съвременни тенденции в Чехия са: фасади с големи остъклени площи; използване на екзотична дървесина, мрамор, месинг и др., както и изчистени геометрични форми.

Търсещите луксозно жилище в Румъния наблягат на големи, просторни апартаменти. Друг критерий е дизайнът, функционалността на жилището, но най-голям приоритет за хората, имащи възможност да си позволят по-скъп и луксозен имот, е именно той да бъде в естествена среда, т.е кварталът, който са избрали, да има много зелени площи и да не е презастроен

За луксозния пазар в Полша е характерно предпочитанието към “винтидж” жилища. Счита се, че освен уникалната, историческа визия на имотите, друго, което привлича техните купувачи, е именно местоположението им, големи тераси с красиви панорамни гледки към града, паркове или културни паметници. Обикновено луксозните къщи са разположени в покрайнините на градовете, коментират авторите на изследването.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: