Американците се отказват от хартиената кореспонденция

Американците се отказват от хартиената кореспонденция Снимка: https://pixabay.com/

По-голямата част от жителите на САЩ (52%) не са изпратили нито едно писмо на хартиен носител през последните пет години, а от тях 15% изобщо не са използвали класическа поща

Това се посочва в анкета на CBS News. Около половината от анкетираните (49%) също не са получавали писма на хартиен носител през последните пет години. В анкетата са участвали 1,7 хиляди души.

През последната година около една трета от американците са използвали хартиени писма. По-често това са жени: 35% срещу 28%  мъже. По-голямата част от жените (55%) са използвали хартиена поща поне веднъж през последните пет години. Почти всеки пети мъж (19%) изобщо не е изпращал писма, докато сред жените те са само 11%.

Колкото по-млади са респондентите, толкова по-вероятно е те никога да не са си кореспондирали с хартиени писма.  22% от американците на възраст между 18 и 44 години никога не са изпращали хартиени писма. Сред респондентите над 65 години само 7% никога не са правили това. Въпреки това делът на изпратилите писма през последната година е приблизително еднакъв в по-младата и по-възрастната възрастова група: 34% и 33%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: