Учителка търси с обява болни от Covid-19, за да се зарази и преболедува

Учителка търси с обява болни от Covid-19, за да се зарази и преболедува Снимка: Shutterstock

Целта е да получи ковид сертификат, като избегне задължителната ваксинация – готова е да плати, за да я заразят

Полицията в Латвия започна проверка във връзка с публикувана във вестник Bauskas Dzīve обява на учителка от столицата Рига, която иска по собствено желание да се зарази с Covid-19. Това съобщава пресцентърът на Регионалната дирекция на полицията в Земгал.

Самоличността на учителката е идентифицирана, с нея вече е проведен разговор. В момента обаче педагожката е болна, така че е невъзможна лична среща с нея.

Служителите на реда поискаха информация от Центъра за превенция и контрол на заболяванията, за да установят дали жената не е заразена с Covid-19 и дали няма друго болно лице, тъй като самата учителка не е предоставила такива данни на пазителите на реда. Успоредно с това полицията се опитва да установи самоличността на втора преподавателка, която също търси болни, за да се зарази от тях с Covid-19.

Журналистка от латвийската телевизия, представяйки се за болна от коронавирус, се свърза с авторката на обявата, като се представи за "учителката Ивета". Жената изразила желание да се срещнат, за да се зарази възможно най-бързо.

"Ще се срещнем и ще се договорим за всичко. Първо ще трябва ми покажете документ, че сте положителна. А след това ще продължим разговора", казва авторката на съобщението в телефонен разговор с журналистката, добавяйки, че колегите й също искат да се заразят по този начин. Те дори са готови да платят за това.

"Моите колеги също търсят. Много сме. Тук има тълпа, която не иска да се ваксинира. Както знаете, след 15 ноември можем да останем без работа", обяснява учителката в телефонния разговор.

Запитана дали е готова за това, че ходът на болестта може да бъде доста неприятен, тя казва, че знае всичко това, но при нея и колегите й "всичко е наред с имунитета".

"Мисля, че ще изкараме болестта в лека форма. Във всеки случай, не се страхуваме да се разболеем. Страхуваме се от непроверените ваксини, които все още не са изследвани нормално. От това се страхуваме. Тъй като не знаем какво ще се случи след пет - десет години, какви мутации могат да започнат от ваксините", обобщава учителката, пожелала доброволно да се зарази с Covid -19.

По думите й, след като публикувала обявата във вестника, тя започнала да получава по 20-30 обаждания на ден. За своите "услуги" болните от Covid-19 искат минимум 100 евро. Въпреки това, жената е готова да се раздели и с по-голяма сума, само за да се разболее и да получи заветния  ковиден сертификат, защото тогава ще може поне "шест месеца да живее спокойно".

Какво ще се случи по-нататък, учителката не знае. Възможно е нещо да се промени през това време, например сегашното правителство да подаде оставка. А ако нищо не се промени, жената е изразила готовност специално да се зарази с Covid-19 още веднъж.

delfi.lv

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: