Дефицитът на чипове за автомобили ще се запази и през 2022 г.

Дефицитът на чипове за автомобили ще се запази и през 2022 г. Снимка: https://pixabay.com/

Проблемът с недостига на електронни компоненти за автомобилната индустрия ще продължи и през 2022 г., заяви Цзян Цзян, вицепрезидент на Bosch China

Това съобщи Bloomberg. 


Един от лидерите на китайското подразделение на германската група компании коментира ситуацията с недостига на чипове в кулоарите на конференцията China Auto Supply Chain Conference. Той каза, че през юли тази година Bosch и други производители на чипове за автомобилната индустрия са успели да задоволят само 20% от поръчките на клиентите.


Цзян Цзян добави, че има известно подобрение на ситуацията през август, но производителите не успяха да изпълнят повече от половината от поръчките.

Вицепрезидентът на Bosch China предложи проблемът с недостига на чипове да продължи и през 2022 г. В същото време разликата между търсенето и предлагането ще намалее до 20% от нивата, наблюдавани през първата половина на 2021 г.

Проблемът с липсата на микросхеми за автомобилната индустрия възникна в края на 2020 г. Недостигът на чипове доведе до значително намаляване на производството. Само в Китай производителите на автомобили намалиха обемите на производство с 2 милиона превозни средства през 2021 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: