Появи се религия, свързана с COVID-19

Появи се религия, свързана с COVID-19

Пандемията от новия коронавирус се превърна в нова фетиш мода в Съединените щати, а демонстрацията на лоялност и послушание на американските граждани се превърна в нова религия

Това се посочва на 10 октомври в материала на Оctagon.media.

„В САЩ епидемията от коронавирус се превърна в нова фетиш мода. В продажба се появиха многобройни джаджи със символи на успешна ваксинация срещу COVID-19, изобразяващи основните активни фигури на епидемията. Демонстрацията на лоялност и гражданското подчинение създаде нова религия от мерките за борба с коронавируса“, се казва в статията.

Посочва се също, че в американските магазини можете да си купите свещи за 15-20 долара със снимки на главния имунолог Антъни Фочи и молитва за здравето му заради приноса му в борбата с епидемията.

Освен това образът на Фочи присъства и на  халби, флашки и дори на коледна украса. Освен това стават модерн и  сребърни колиета с гравирани надписи  „Ваксиниран“, значки с надпис: „Ваксинирани“ и тениски с надпис: „Ваксиниран, благодаря на учените за това“ и „Ваксиниран, но все пак стойте далеч от мен“.

Освен това се пояснява, че различните атрибути на този култ носят посланието: „Ваксинирах се, следвайте моя пример“ и това дори бе подкрепено от губернатора на Ню Йорк Кейти Хоукул, която миналата седмица се появи с огърлица с гравиран надпис „Ваксиниран“ и го свърза с религиозен смисъл.


Искам да станете мои апостоли. Искам да излезете и да разкажете за това и да кажете, че това е дълг на всеки един към друг. Ние се обичаме. Исус ни научи на любов към ближния и как да го демонстрираме и да се грижим един за друг, достатъчно е да кажем: „Моля, направете си ваксинация, защото аз ви обичам и искам да останете живи“, каза тя.

Освен това се отбелязва, че образите на исторически и библейски герои в защитни маски също стават популярни в страната, а темата за новата болест дори се появява в детските книги.

Всичко премина от криза на общественото здраве до криза на психичното здраве, окултна мания за COVID-19“, заяви политическият коментатор Кендис Оуенс по Fox News.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: